Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övertalighet bakom de röda siffrorna

Första kvartalet visar på minus för barn- och utbildningsnämnden. Orsaken är framförallt för mycket personal.

Annons

Barn- och utbildningsnämnden i Laxå har ett sparkrav på sig för 2011. Under det första kvartalet januari till mars ligger sparkravet på drygt 1,7 miljoner kronor. Detta gör att nämndens budget visar minus redan ifrån årets början. Framför allt är det övertaligheten av verksamhetspersonal som ligger bakom de röda siffrorna, berättar verksamhetschef Margaretha Zetterlund.

Träder i kraft i juli

Kommunen har lagt ett varsel på tio heltidstjänster som kommer att träda i kraft den 1 juli. Men eftersom de varslade sedan har uppsägningstid kommer det dröja innan effekten av uppsägningarna syns i budgeten. Kostnadsminskningen för de tio heltidstjänsterna beräknas bli cirka 3,2 miljoner kronor.

Ytterligare en anledning till minusresultatet i BUN:s budget är att intäkterna för januari månads barnomsorg och fritidsavgifter bokfördes på fel sida av årsstrecket. Pengarna finns inom kommunen men bokföringsmissen innebär att 2011 kommer sakna 220 000 kronor, berättar Zetterlund.

Plusresultat

Trots de dystra siffrorna i kvartalsrapporten går både kultur- och fritidsverksamheten och kultur- och biblioteksverksamheten med plusresultat.

Mer läsning

Annons