Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paintballbana ska byggas

Ägaren till Röfors vandrarhem planerar att bygga en paintballbana bakom vandrarhemmet. Byggnadsnämnden i Laxå har tidigare i veckan gett strandskyddsdispens.

Annons

Ägaren till Röfors vandrarhem, Göran Elestedt, vill anlägga två mindre paintballbanor på grönområdet bakom vandrarhemmet i Röfors.

– Vi måste utveckla vandrarhemmet. Vi har även börjat med auktioner. Du vet, många bäckar små, säger Göran Elestedt.

När det gäller paintballbanorna är tanken är att det ska sättas upp enkla hinder, i form av små väggar på banan som ska fungera som skydd när spelet utförs. Inga tak eller byggnader kommer att uppföras. Däremot kan ett eller ett par plank behövas sättas upp. – Den ena banan kommer att vara plan med gräs och den andra banan kommer att vara en terrängbana med sly, säger Göran Elestedt.

Paintballbanorna kommer eventuellt att inhägnas med staket och en så kallad ”fårtrappa” och det kommer att sättas upp informationsskyltar när paintballsverksamheten pågår i området.

Området ligger inom 100 meter från Laxån vilket innebär att strandskydd gäller. En strandskyddsdispens har lämnats in till byggnadsnämnden och byggnadsnämnden gav dispensen tidigare i veckan. Miljöförvaltningen tillfrågades innan beslutat och de hade inget att erinra mot vare sig åtgärden eller verksamheten som ska bedrivas.

– Det känns bra. Jag har väntat på beskedet. Nu kommer vi att börja göra i ordning marken. Förhoppningsvis ska banorna vara klara för spel i augusti, säger Göran Elestedt.

Mer läsning

Annons