Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Penninggåva till Träffpunkt

Det blev klackarna i taket på Träffpunkt 14 i går eftermiddag. Ortens Ica-handlare lämnade över en check på 20 000 kronor till dagledighetsverksamheten.

Annons
Glada miner. Per Bjarnsson skriver ut checken på Ingela Pihlström och Marie Tillys ryggar.

I 21 år har Träffpunkt 14 sett till att alla daglediga har förströelse några timmar på vardagarna. De outslitliga kvinnorna, Ingela Pihlström och Marie Tilly, leder träffarna och de tar även fram spännande programpunkter för besökarna.

I går fick de ännu ett betyg på att deras verksamhet tillhör Laxås samhällsnytta. In klev Ica-handlaren Per Bjarnsson och kompanjonen Jan Lundström. Med sig hade de en check, tårta och kaffe.

– Vi gör olika aktiviteter för att samla in pengar, och Laxåborna får sedan rösta på vad man vill att pengarna ska gå till. Den röstningen vann Träffpunkt 14 med stor marginal, förklarade Per.

Ingela och Marie visste inte till sig av glädje när det visade sig att ”deras” verksamhet fått hela 20 000 kronor.

– Vi tycker det är helt fantastiskt, och det var helt oväntat. Det här betyder hemskt mycket för vår verksamhet, sade Marie.

Slipper höja fikapris

Båda två bedyrade att alla pengarna ska gå tillbaka till Träffpunkt 14:s besökare och program.

– Nu blir det inga höjningar av fikapriset. Varför inte en grillfest i vår, med någon bra underhållning, utbrast Ingela.

Handlarna tar nu nya tag med fler aktiviteter för att samla in pengar till andra gåvomottagare.

– Tanken är att vi ska ha nya saker hela tiden. Alla i Laxå ska känna att de kan vara med och påverka, påpekar Jan Lundström.

– På sikt kanske det inte enbart blir en egen aktivitet. Andra företag kan tycka att det är bra och vill hänga på för att hjälpa till att hålla den så kallade Laxå-fonden i gång, hoppades Per Bjarnsson.

Mer läsning

Annons