Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plan till föräldrastöd

Barn- och utbildningsverksamheten ska skriva en slutgiltig föräldrastödplan för 2011.

Annons

Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att det ska skrivas en slutgiltig plan för hur föräldrar i kommunen kan få stöd när barnet växer upp.

Planen ska skrivas utifrån ett underlag som rektorsgruppen och resursteamet har tagit fram.

När de tog fram underlaget skickade de ut en enkät till föräldrar där de hörde vilken form av stöd de skulle vilja ha. Sedan tog de fram förslag till stöd utifrån föräldrarnas önskemål.

– Det är viktigt att vi får en plan så föräldrarna kan få stöd, speciellt nu när man kanske inte har samma sociala kontaktnät som man hade förr, många föräldrar jobbar heltid och det kan vara svårt att hinna hålla kontakten med andra föräldrar, säger Susanne Stenlund (S), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

Och just möjligheten till kontakt med andra föräldrar är en av de stora stötestenarna i underlaget. I underlaget föreslås det studiecirklar, föreläsningar, föräldramöten med teman och webbforum för föräldrar och resursteam.

– Internet är ju väldigt bra för dem som inte har jättemycket tid och många är redan väldigt vana att använda sig av internet, säger Susanne Stenlund.

Det andra stora fältet i underlaget är riktade insatser.

– Det är riktat stöd i form av sexualkunskap, samlevnadskunskap och konflikthantering till eleverna i skolan, berättar verksamhetschef Margaretha Zetterlund.

I underlaget föreslås det teman på olika studiecirklar som till exempel IT, sexualinformation, gränssättning och konflikthantering.

Den slutgiltiga planen som skrivs utifrån underlaget ska presenteras vid Barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 31:a januari.

Mer läsning

Annons