Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Christerkan ha blivit bortrövad

Ett människorov kan ligga bakom Laxåbon Christer Nydahls mystiska försvinnande.

Annons

– Vi har ingen aning om vad som hänt honom och i vår förundersökning är fallet rubricerat som människorov, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Varför misstänker ni människorov?– Det är en möjlig förklaring eftersom vi inte har en aning om vad som hänt och mannen är spårlöst försvunnen.

Den försvunne är 53 år och auktoriserad tränare inom hästsporten, han har även arbetat utomlands.

– Vi undersöker också utlandskontakter utan att därför ha några ledtrådar.Torbjörn Carlson säger att Christer Nydahls bil står kvar hemma i Nyhammar.

– I bostaden finns hans personliga tillhörigheter. Vi har inga uppgifter om bankuttag och inget tyder på att han skulle finnas utomlands. Vi har ytterst lite att gå på i detta mystiska försvinnande.

Hur lägger ni upp sökandet och spaningarna?– Vi kartlägger hans tillvaro och händelser under senaste tiden. Vi pratar också med personer som känner honom för att få fram så många uppgifter som möjligt.

Christer Nydahl och hans sambo har nyligen tagit över en ryttaranläggning i Nyhammar utanför Laxå och hunnit ordna flera hopptävlingar. 53-åringen har i ett reportage i NA berättat att han kommer från en familj som i flera generationer varit hästuppfödare.

– Vi gör vissa kontroller runt hans kontakter med olika länder men det har inte gett något hittills.

Det var i måndags kväll som anhöriga polisanmälde att han saknades sedan måndagsförmiddagen.

Polisen startade omgående ett stort sökande.

– Det var kallt och första delen av sökandet var en räddningsinsats men utan resultat, säger Torbjörn Carlson.

Har det kommit många tips från allmänheten?– Vi har fått en del uppgifter som kontrolleras upp men vill gärna ha fler tips. Det är viktigt att den som har tips som kan ha samband med försvinnandet hör av sig , säger Torbjörn Carlson.

Polisens nationella tipsnummer är 114 14.

Mer läsning

Annons