Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen hoppas på nyatips från Östergötland

Polisen söker nu tips från Östergötland för att försöka få fram ledtrådar om försvunne Laxåbon Christer Nydahl. Det beror på att han tidigare varit bosatt i Mjölby och drivit ridverksamhet där.

Annons

53-årige Christer Nydahl är sedan måndagen 21 februari spårlöst försvunnen från hemmet i Nyhammar utanför Laxå.

– Tanken med efterlysningen är att få fram uppgifter från personer som känner honom från hans tid i Östergötland. Personer som vi inte vet vilka de är och inte kommit i kontakt med. Förhoppningsvis hör de av sig, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Ytterst mystiskt

Han beskriver försvinnandet som ytterst mystiskt. 53-åringens bil står kvar vid bostaden och han har inga personliga tillhörigheter med sig.

Christer Nydahl och hans sambo flyttade så sent som i september förra året till Nyhammar utanför Laxå, där de arbetar med ridverksamhet. Han är auktoriserad tränare inom hästsporten och har under många år varit verksam både inom Sverige och utomlands.

Via tidningarPolisen har bland annat vänt sig till tidningarna i Östergötland för att få ut sina önskemål om tips.

Totalt finns få tips i utredningen men några nya kom under torsdagen.

– De granskas nu av våra utredare. Vi provar många olika vägar för att försöka få uppgifter om det spårlösa försvinnandet.

Polisen är fortfarande mycket intresserad av en större kombibil, som dagen då 53-åringen försvann ska ha stannat vid norra infarten till Röfors, nära Laxå. Där klev en man klädd i svart jacka in i fordonet. Polisen har flera gånger efterlyst föraren, men utan resultat.

Silverfärgad

Bilen har en registrering som börjar på JYR.

– Vi vet nu att bilen är silverfärgad. Vi är angelägna om att komma i kontakt med den som körde, säger Torbjörn Carlson.Tips till polisen kan lämnas på polisens nationella telefonnummer 114 14.

Mer läsning

Annons