Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen kartläggerChrister Nydahls liv

Efter drygt sex veckor är utredningen om försvunne Laxåbon Christer Nydahl samma gåta för polisen.

Annons

– Det är ett mycket underligt försvinnande. Under hela utredningen har vi inte fått ett enda tips från någon som tror sig ha sett honom, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Fallet utreds som människorov eftersom polisen inte utesluter att ett brott ligger bakom.

Christer Nydahl är sedan 21 februari spårlöst försvunnen från bostaden i Nyhammar utanför Laxå. Polis och åklagare hade på onsdagen ett möte för att dra upp nya riktlinjer för utredningsarbetet.

Vad ska hända?

– Vi fortsätter prata med personer som kände den försvunne. Det är en form av kartläggning av hans liv, både tiden närmast före försvinnandet och tidigare. All information är viktig och det är angeläget att den som har några uppgifter att lämna hör av sig. Vi har få tips i den här utredningen.

Efter att Christer Nydahl anmälts försvunnen startade polisen ett stort sökande i närområdet.

– Men vi hittade inget, inga fotspår eller annat som tydde på att han var kvar där.

Den försvunne och hans sambo har sedan september haft ridverksamhet vid Nyhammar. Christer Nydahl är auktoriserad tränare inom hästsport och har varit verksam både i Sverige och utomlands, bland annat i USA. Fram till september förra året hade han och sambon ridverksamhet i Östergötland. – Vi har pratat med många som känner honom och undersökt anknytningar till utlandet. Men det har inte gett något, säger Torbjörn Carlson.

Ett vittne har sagt att hon, dagen då Christer Nydahl försvann, såg en stor silverfärgad kombibil stanna vid norra infarten till Röfors och ta upp en man klädd i svart jacka. Iakttagelsen gjordes omkring 14.30.

– Vi vet inte om det har något med försvinnandet att göra. Men uppgiften är fortfarande intressant. Vi vill ha kontakt med dem som fanns i bilen eller som iakttagit fordonet.

Uppgifter till polisen kan lämnas på polisens nationella nummer 114 14.

Mer läsning

Annons