Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen sökerLaxåbon i vattendrag

(UPPDATERAD 14:03) Poliser och specialhundar befinner sig just nu vid olika vattendrag mellan Röfors och Laxå för att söka efter försvunne Laxåbon Christer Nydahl.

Annons

Vid 13.30-tiden avslutade man sökandet med båt i Smeddammen strax söder om Laxå. Vid 14-tiden har man i stället koncentrerat sig på vattendraget som går genom ridanläggningen där Christer Nydahl verkade. Poliser med hund söker längs å-kanten, rapporterar NA:s utsände.

– Vi söker med hjälp av hundar för att om möjligt få en lösning på detta mycket gåtfulla försvinnande. Sökandet koncentreras framförallt till ån mellan Röfors och Laxå, säger Lars-Olof Lund som är chef för Örebropolisens rotel för grova brott.

Försvinnandet utreds som misstänkt människorov.

Varför gör ni sökandet nu?– Vi ser det som en möjlighet att finna den försvunne. Insatsen är inte föranledd av något särskilt tips.

Så sökandet beror inte på nya uppgifter ni fått?– Nej, det är ett försök att få en lösning. Vi vet också att delar av det här vattnet var öppet då Christer Nydahl försvann i februari.

Christer Nydahl, auktoriserad tränare inom hästsport, har varit försvunnen sedan 21 februari. Han sågs senast den förmiddagen och är sedan dess spårlöst försvunnen från hemmet i Nyhammar utanför Laxå.

Han och hans sambo flyttade i september förra året till Nyhammar för att driva ridverksamhet.

Dagens sökande beräknas pågå stor del av dagen.

Polisen använder inlånade specialhundar som är särskilt utbildade för sökande av det här slaget.

Mer läsning

Annons