Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen startar utredningom försvunne Christer

Polisen inleder nu en förundersökning angående 53-årige Christer Nydahl som sedan i måndags är försvunnen från hemmet utanför Laxå.

Annons

– Han är spårlöst borta. Vi har inga belägg för att ett brott ligger bakom men har ändå beslutat att starta en förundersökning, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Samtidigt efterlyser polisen uppgifter sedan en person uppgett att en stor kombibil i måndags eftermiddag stannade och tog upp en person vid norra infarten till Röfors, nära Laxå, på länsväg 205. Inga uppgifter finns om bilmärke eller färg.

– Bilen hade en registrering som började med bokstäverna JYR. Vi vill att den som har mer att berätta om den händelsen hör av sig till polisen. Naturligtvis ska också den som har andra uppgifter som kan ha samband med försvinnandet höra av sig, säger Torbjörn Carlson.

Bilen stannade omkring 14 30. Mannen som steg in i bilen var klädd i svart jacka.

Christer Nydahl anmäldes saknad i måndags kväll efter att ha försvunnit från Nyhammar söder om Laxå omkring 11 00 – 11 30 .

Polisen har gjort omfattande insatser för att försöka finna honom, men utan resultat.

Christer Nydahl är 53 år och 1,83 lång han har brunt kortklippt hår och var då han försvann klädd i svart termojacka och svarta termobyxor han hade en yllekeps och troligen gröna gummistövlar.

– Vi är mycket angelägna o att få in iakttagelser, säger Torbjörn Carlson.

Uppgifter till polisen kan lämnas på polisens nationella nummer 114 14.

Mer läsning

Annons