Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ponnydressyr nytt på Nyhammaren

På valborgsmässoafton arrangerar Laxå Ryttarsällskap en dressyrtävling i tre ponnyklasser. Vårpremiär, men även premiär för klubben med arrangemang av den här tävlingsformen.

Annons
Ponnyhästar på banan. Elin Ahlinder och Maria Gradin är tävlingsansvariga för ponnydressyren. Bakom dem motionerar Karin Soron, Lovisa Gradin, Hanna Gustafsson och Natalie Bergström sina ponnyer.

Nu går tävlingsansvariga Maria Gradin och Elin Ahlinder och väntar på att vårvärmen ska torka upp tävlingsbanan i Nyhammaren. För det är bara fyra veckor kvar innan de ska släppa ut tävlingsekipagen i Valborgsdressyren.

– Vi litar på vädret, så det kommer säkert att bli fint underlag på arenan, och vi hoppas förstås också att publiken hittar hit, säger Maria Gradin.

20 anmälda hittills

Klasserna och svårighetsgraderna det ska tävlas i är LC1, LB1 samt LA1.I dagsläget finns redan 20-talet starter anmälda. Men Maria och Elin har större förväntningar än så.

– Vi hoppas på 80 starter, det är max vad vi kan ta emot, påpekar Maria.

– Fler kan vi inte tillåta eftersom varje domare inte hinner döma fler än 40 starter, förklarar Elin.

Ponnydressyr har i år blivit en liten ledstjärna för klubben.

– Vi har startat ett eget lag med unga tjejer, så vi är extra taggade,

Nyheten är att laget är anmält för tävlingar i division tre, med första deltävling den 10 april i Gyttorp. Nyligen slog tjejerna i laget till med fina individuella placeringar när det arrangerades ponnydressyr i Kumla.

Föreningen kommer senare i år, den 11 september, att arrangera en tävling i ponnyhoppning.

Mer läsning

Annons