Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnet fick ta sig i brasan

Regnmolnen lade sig som en dyblöt och grå filt över Sydnärke när det var dags att hälsa våren välkommen.

Annons
Fick ge sig. Regnet som låg tungt över Skyllbergsvallen fick till slut ge sig för eldens övermakt. – Tack för att ni kom, sa Gustaf Svensson på Skyllbergs Bruk till valborgsfirarna.Foto: Göran Kempe

Men det kunde inte stoppa Sydnärkeborna att söka sig till den uppsjö av valborgsmässoeldar erbjöds runt om i länsdelen.

I Lanna hade Saab-fantasterna sökt sig till Lanna Café och Bokhandel för att ladda upp inför brasan vid Lanna Badgruva.

Normalt brukar veteran-Saabarna stå på rad utanför caféet under torsdagskvällarna men på valborg var det bara ägarna som trotsade vädergudarna.

I en svacka nedanför Verners Backe i Hallsberg stod Lions Clubs risbål och väntade på att ge fyr för våren. Under tiden förlustade sig hallsbergarna med ponnyridning, riva burkpyramider och hålla värmen med Hardemo Rockers.

Arrangören för valborgsfirandet i Laxå hade flyt med både vädret och bålet. Lagom till att bålet på flotten som förankrats i Midsommarbadet skulle tändas blev det också dags att fälla ihop paraplyerna. Det innebar att Bo Rudolfsson fick fler åhörare för sitt vårtal än om regnet hållit i sig.

Valborgsbrasorna vid Skyllbergsvallen är legendariska, så även årets gigantisk bål. Medan Skyllbergs Musikkår spelade tog sig lågorna i berget av ris, grenar och annat brännbart. Gustaf Svensson vid Skyllbergs Bruk tackade för att så många trotsat regnet och gav en resumé över brukets omvälvande år.

Fick ge sig. Regnet som låg tungt över Skyllbergsvallen fick till slut ge sig för eldens övermakt. – Tack för att ni kom, sa Gustaf Svensson på Skyllbergs Bruk till valborgsfirarna.Foto: Göran Kempe
fyllde torget. Vrålåken lockade även ordentligt med kumlingar, trots regn och snålblåst. Sedan rullade kortegen mot Skyllberg via Askersund.Foto: Alexander Lindhe
Saabfantast. Mats Berglind backade sin Saab 93F GT 750-60 tvärs över gatan till Lanna Café och Bokhandel för att valborgsladda.
Populär pålle. Vid Lions valborgsfirande på Verners Backe ringlade kön till ponnyridningen lång.
Bra flyt. I Laxå brann elden på en flotte i Midsommarbadet.

Mer läsning

Annons