Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektor kritisk mot föräldrar

Rektorn på Centralskolan, Theo Kritikos riktar, skarp kritik mot föräldrar i Laxå kommun. Anledningen till det är att endast fyra föräldrar dök upp på ett möte angående nattvandring i tisdag kväll.

Annons

Bakgrunden är den att föräldrar till tonårselever i hela kommunen var inbjudna till ett möte om att börja med nattvandring.

Det innebär att vuxna är ute på olika orter i kommunen under kvällar för att upprätthålla en viss ordning, och prata med ungdomarna som driver omkring.

Stök och fylleri

Enligt Theo Kritikos är det stökigt och problem med alkohol och droger i kommunen nattetid, och han hade räknat med att minst 50 föräldrar skulle komma. Men det blev bara fyra.

– Det är oacceptabelt. Var fanns föräldrarna på mötet? Det är deras barn det gäller. Vi vuxna måste ta ett större ansvar och hjälpas åt för barnens skull, säger Theo Kritikos.

Tanken är att nattvandrargruppen ska bestå av föräldrar, representanter från polisen, skolan och socialkontoret.

För kort varsel kan vara orsaken

På mötet fanns, förutom Theo Kritikos, personer från polisen, socialkontoret och nattvandrarna från Örebro som skulle ge tips och råd.

Cecilia Brevik från Finnerödja var en av föräldrarna på mötet. Hon tycker det är synd att inte fler engagerar sig, men hon tror också att många inte kände till mötet på Centralskolan.

– Mötet var förmodligen planerat med för kort varsel. Jag hoppas åtminstone att det är anledningen till den dåliga uppslutningen, säger Cecilia.

Andra föräldrar som inte var på mötet tycker inte att det var värt att gå, när det inte är deras barn som är ute på stan på kvällarna. Mariana Linefjord kände till mötet men gick inte.

– Jag hade fått information om det. Men jag tror att man är mer intresserad av nattvandring om ens egna barn är ute på nätterna, säger Mariana.

Det blir en ny sammankomst i september. Återstår att se om intresset är större då.  

Dan Jonsson

019-155446

[email protected]

Mer läsning

Annons