Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revystjärnan gör tavlor

Laxårevyns okrönte drottning Carina Rickard har fler strängar på sin lyra. Med rollern i handen skapar hon vacker konst, och så håller hon på att skriva en deckare.

Annons
Förbereder. Carina Rickard håller nu på att göra ordning sina tavlor inför utställningen på Galleri Svanen.

Hon har gjort en del tavlor på revyscenen, men hon gör även tavlor att pryda väggarna med. Tidigare i hennes skapande handlade det om föreställande akvarellmålningar, men sedan tre år tillbaka är det vedic art som gäller. Carina framhåller att det inom den konstformen handlar om att få uttrycka någonting hon känner i färg, form och rytm.

– Det är fullständigt kravlöst, behöver inte vara föreställande eller avbildande. Nu är det helt och hållet min känsla som styr.

Hon målar heller inte med pensel längre. Istället använder hon sig av en miniroller och låter färgerna breda ut sig på duken. Ibland är hon inte nöjd och målar över och ändrar. En form av inre skapande, men som inte ger nåt medvetet motiv, utan ett fritt skapande ur sitt eget känslotänkande just vid det tillfället.

– Det blir mycket blått numera, har en förkänsla för de blå nyanserna, förklarar hon.

Utställning

Hon tillhör Tivedens konstförening och just nu i dagarna är hon aktuell med en utställning på Galler i Svanen intill sjön Tysslingen. Då tillsammans med målarkompisen Lisbeth Carlsson, och vernissage håller de på söndag.

Men Carina Rickard nöjer sig inte bara med revy och konst. Hon har alltid velat ha något utvecklande att göra.

– Jag har exempelvis provat kalligrafi, silversmide, skådespelare och sjungit i kör.

Deckare

Mångfalden berikar hennes liv och nu håller hon även på att skriva en deckare, och hoppas på att nåt förlag ska tycka om hennes berättelse. Men vilken uttrycksform hon ska ägna sig åt när hon blir ”stor” vet hon inte.

– Ett är då säkert. Om jag inte får skapa så dör jag själsligen, menar Carina Rickard.

Mer läsning

Annons