Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röda Korset skaparmötesplats för alla

Röda Korset i Finnerödja vägrar ge upp trots ett minskat medlemsantal. Nu satsar föreningen på att skapa en mötesplats för alla.

Annons
Mötesplats. En dag i veckan har Röda Korset på Vinkelgatan 6 i Finnerödja öppet. Här passar Gunn-Britt Segerstedt Karlsson, Maria Johansson, Lotta Sandström, Gun Holmgren och Lisen Beck-Friis på att fika och tala om vardagliga händelser.

På 1990-talet hade Röda Korset i Finnerödja cirka 90 medlemmar och var en väldigt aktiv förening. Förra året startade verksamheten igen, efter att ha varit vilande i ett par år. I dag har föreningen cirka 30 medlemmar, men vill ha fler.

Social mötesplats

– Vi satsar nu på att skapa en social mötesplats för människor här i och omkring Finnerödja. En dag i veckan har vi öppet i vår lokal på Vinkelgatan 6. Här har vi lotterier, loppis och fika, säger Gunn-Britt Segerstedt Karlsson, ordförande i Röda Korset i Finnerödja.

Pengarna som föreningen får in går till olika välgörande ändamål. Denna torsdag när NA är på besök går pengarna till Världens barn.

Babypaket och tygkassar

I Röda Korset i Finnerödja finns det även ett gäng som syr babypaket och tygkassar av begagnade gardiner. Kläder lagas och skickas vidare till behövande länder.

– Trots allt trubbel som varit inom Röda Korset på riksplanet så tänker vi på det lokala planet inte ge upp. Jag anser att det har blivit en större glipa mellan lokalföreningarna och Röda Korset centralt. Det är vi som får ta skiten från arga människor, säger Gunn-Britt Segerstedt Karlsson.

– Vi som arbetar här tycker det är viktigt att hjälpa de som behöver hjälp och vi arbetar alla ideellt, fortsätter Gunn-Britt Segerstedt Karlsson.

Öppen dag

Förutom att hålla lokalen öppen en dag i veckan för allmänheten under hösten så kommer föreningen i Finnerödja att bjuda de boende på Tivedsgården på kaffe och underhållning den 26 oktober.

I december bjuder Röda Korset på jullunch och de äldsta medlemmarna i föreningen uppvaktas med en blomma.

Loppis. Röda Korset i Finnerödja har loppis i sin lokal på Vinkelgatan 6. När NA är på besök frivilligarbetar Ann-Mari Nordin, Maj Persson, Gun Holmgren och Gunn-Britt Segerstedt Karlsson.

Mer läsning

Annons