Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röforsvägen rustas upp

Laxå kommun tittar nu på om Röforsvägen från Tivedsvägen och fram till ICA kan rustas upp när Trafikverket gör i ordning cirkulationsplatsen vid E 20.

Annons
Upprustning. Röforsvägen närmast cirkulationsplatsen kommer att rustas upp av Trafikverket. I samband med det hoppas Laxå kommun på att fortsätta att förbättra vägen fram till och med ICA. FOTO: Göran Kempe

Sedan ett par år tillbaka så är Röforsvägen i ett mycket dåligt skick. Den är gropig, sprucken och med stora hål i. Flera medborgare har hört av sig till Laxå kommun och önskat att vägen ska bli bättre.

– Röforsvägen är i ett väldigt dåligt skick. Vi ska titta på vad det kostar att rusta upp Röforsvägen mellan korsningen Tivedsvägen och fram till ICA, säger Mats Fransson, näringslivs- och utvecklingschef i Laxå kommun.

Laxå kommun hoppas på att hitta en bra lösning i samband med att Trafikverket ska göra i ordning den delen av Röforsvägen som är närmast cirkulationsplatsen och ner till korsningen Röforsvägen-Tivedsvägen.

– Vi kommer att göra i ordning cirka hundra meter på Röforsvägen. Det blir en avsmalning för att få en säkrare passage för gångare och cyklister, säger Mattias Broberg, projektledare på Trafikverket.

Busshållplatsen kommer att flyttas några hundra meter närmare Laxå centrum och det kommer att läggas ny asfalt till och med korsningen Röforsvägen-Tivedsvägen.

Det är oklart när Röforsvägen blir upprustad. Röforsvägen närmast cirkulationsplatsen beräknas vara klar i november 2013.

Mer läsning

Annons