Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rondellen får inget konstverk

Det blir inget konstverk i cirkulationsplatsen i Laxå. Det har Trafikverket beslutat. I stället hoppas Laxå kommun på att det går att få roterande belysning.

Annons

Under hösten röstades bidraget ”Bågar” fram av Laxåborna som konstverk att pryda mitten i cirkulationsplatsen på E20 i Laxå. Laxå kommun skickade senare in en ansökan till Trafikverket om att få uppföra konstverket som var i betong.

Trafikverket svarade att de inte godkänner ett konstverk i betong eftersom det inte räknas som ett trafiksäkert material om någon skulle köra på konstverket.

– Vi tittade då på ett alternativ att skapa konstverket i skumplast och glasfiber. Vi fick svar att det heller inte var eftergivligt material, utan att vi fick ha markbelysning och buskar, säger Mats Fransson, näringslivschef och utvecklingschef i Laxå kommun.

– Det känns tråkigt. Vi hade jobbat för att få till något trevligt i rondellen och låtit folk rösta, säger Mats Fransson.

Men Laxå kommun ger inte upp med att få något som ska synas i cirkulationsplatsen. I stället för ett konstverk så hoppas Laxå kommun nu på att få ljus som går i bilfärdens riktning.

– Vi ville ha roterande ljus gärna i olika färger. Vi har skickat en förfrågan till Trafikverket. Svaret vi fick var att de skulle ta upp frågan på ett nationellt plan, säger Mats Fransson.

Mer läsning

Annons