Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rötter i Tiveden för tredje sommaren

Temadagarna, Rötter i Tiveden, arrangeras i sommar för tredje året i rad. Då dyker bland annat en tv-kändis upp i Tivedstorp.

Annons
Förbereder. Redan nu samlas bilder och information in från lokalbefolkningen för att finnas med under släktforskardagarna i sommar.

Att anordna temadagar om släktforskning och bygdehistoria i Tiveden har nu blivit till en tradition. Den 18-21 juli är det dags för årets evenemang med centrum i Tivedstorp. Programmet innehåller som vanligt en rad med spännande och intressanta programpunkter.

– I år blir det Ted Rosvall, känd från tv:s släktforskarprogram, som inviger temadagarna, berättar Gudrun Pärnarp.

Arrangörer är Tiveds Utvecklingsgrupp tillsammans med ABF. Ett återkommande tema för samtliga de fyra dagarna är, I fädrens spår. Guidade byavandringar i Tivedstorp, Västansjö, Häggeboda, den svunna tiden i Granvik samt Skeppshult.

Kvällsprogrammen har bred variation med filmkväll, sång och musik, kända tivedssläkter och finsk buffé. Arrendatorerna för Tivedstorp planerar också för en musikfestival, fredag och lördag, den aktuella veckan. Samtidigt finns under dagarna tillgång till Internet, register och annat underlag för egen forskning mellan programinslagen.

Mer läsning

Annons