Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska de locka elever till Hasselfors

Brukarstyrelsen vill profilera Hasselfors skola och på så sätt locka nya elever.
– Det är viktigt för Hasselfors och för kommunen att visa att vi vågar satsa. Nu måste vi samarbeta, säger Caroline Selvin.

Annons

Antalet elever kommer att halveras för Hasselfors skola när mellanstadiet flyttar in till Laxå. För att ändå bevara skolan och få fler barn att börja på Hasselfors skola vill föräldrarna i brukarstyrelsen göra nya satsningar. I ett brev till politikerna i barn- och utbildningsnämnden föreslår brukarstyrelsen att Hasselfors skola ska få en naturprofil och att alla elever ska få en egen dator.

– Detta är en lösning för att få behålla 1-3 och få tillbaka 4-6, säger Karin Lundquist.

Förhoppningen är att profileringen både ska lockar nya kommuninvånare till Hasselfors och att barn från andra upptagningsområden ska välja att gå på Hasselfors skola.

– Framför allt vill vi visa Hasselforsborna att det är värt att stanna, säger Caroline Selvin.

Tanken är att hela skolan, förskolan och fritidshemmet ska profileras genom att lyfta fram det som är speciellt för Hasselfors:

– Vi har väldigt fin natur, sjöar och skog, säger Karin.

Redan i dag är naturen en del i den dagliga skolundervisningen men med en profilering skulle naturen integreras i alla ämnen, berättar föräldrarna. Detta kan vara allt ifrån att ha undervisningen ute i naturen till ett miljötänk där skolan slänger mindre mat.

Dessutom vill brukarstyrelsen att samtliga skolelever på Hasselfors skola ska få en egen dator eller Ipad. En investering som Hasselfors byalag kan hjälpa till med ekonomiskt, berättar Caroline.

– Detta är framtiden. Det är ett pedagogiskt hjälpmedel, säger Marcus Bergfeldt.

– Datorer är en jättestor del av samhället i dag, så det är klart att de ska vara en del av skolan också, menar Karin.

Mer läsning

Annons