Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sågkvarnsmöte med sång

Tivedens apostel” kallades missionspredikanten Henry Kindbom när han verkade i Tivedsbygden och höll Sågkvarnsmötet. Numera leder tre av sönerna mötet i Tiveds kyrka.

Annons
Fullsatt. Tiveds kyrka var fullsatt till sista bänkraden under sågkvarnsmötet.

– Henry hade ett stort hjärta för Tiveden och besökte alla när han cyklade runt. Han var både aktad och älskad i bygden, säger Bengt Kindbom.

Sågkvarn ligger vid sjön Unden och har blivit ett begrepp i Tiveden. Här hölls de första mötena med Svenska missionsförbundets predikant Henry Kindbom 1926. Mötena som numera hålls i Tiveds kyrka är välbesökta och stämningsfulla med musik och predikan. Bengt Kindbom är pastor i Svenska missionskyrkan och har hunnit fylla 80 år. Han tänker fortsätta ordna mötena så länge han kan. Nu står han utanför och hälsar på alla besökare. I söndags kom 250 personer

– Vi är tre syskon kvar av åtta. Jag, Anders och Karl-Erik. Vi har varit med sedan barnaåren och jag minns att det var mycket folk och intressant, berättar Bengt Kindbom för NA.

Efter 1976 när Henry Kindbom dog har barnen haft ansvar för Sågkvarnsmötena med psalmer, sånger och predikan. Familjen bodde i Svanvik norr om Karlsborg och den kände dragspelaren Kalle Jularbo var nära vän till Henry och familjen. Så när han kom och hälsade på blev det musik på gården med orkester och allt.

Söndagens möte gästades av sångerskan Lena Maria Klingvall med kompband. Hon var med i tv-programmet ”Här är ditt liv” och har turnerat i många länder. Rikspastor Torsten Åhman som bland annat höll i Missionskyrkans partiledarutfrågningar inför valet 2010 var talare. Och så

Sångerska. Lena-Maria Klingvall sjöng bland annat

Mer läsning

Annons