Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkt stöd sänker föräldraförening

Föräldraföreningen mot narkotika (FMN) i Laxå kanske läggs ner nästa år. Detta sedan kommunens bidrag kraftigt har sänkts.

Annons

Föreningen hade sökt 35 000 kronor för 2015 men fick 9 000 kronor, vilket är en sänkning från 23 000 kronor förra året.

– Det är väldigt tråkigt. Vi måste fundera på om vi kan fortsätta vår verksamhet i Laxå, sa Benny Selberg som är konsulent i FMN, till NA i januari.

Och nu har man alltså bestämt sig. I en skrivelse till Laxå kommun förklarar föreningen att man på sikt inte har någon möjlighet att fortsätta med verksamheten i Laxå kommun, då det sänkta bidraget gör att det ekonomiskt inte går runt.

– Vi kommer att fullfölja verksamhetsåret, men om inte bidraget höjs för 2016 kommer vår verksamhet inte att bedrivas vidare från och med årsskiftet 2015-2016, skriver Benny Selberg.

Från Degerfors kommun får FMN 45 000 kronor, och från Karlskoga 125 000 kronor. Enligt Benny Sehlberg ger föreningen för närvarande rådgivning till sex familjer och en ungdom i Laxå. Familjerna har alla problem med missbruk i olika stadier. FMN har också en jourtelefon i Laxå.

Narkotikasituationen i Laxå har varken förbättrats eller försämrats på senare tid, enligt föräldraföreningen. Läget är det samma som i många andra kommuner, där användningen av nätdrogen spice har ökat.

Mer läsning

Annons