Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista kvällen med Komtek – framtiden oviss

I tisdags hölls de sista lektionerna med Komtek på Laxå bibliotek. Huruvida det blir några fler teknikkurser för barn är i nuläget oklart.

Annons
Det gäller att veta vad som ska sitta var. Elvira Gunnarsson gillar Komtek-kursen väldigt mycket. I bakgrunden syns kompisen Ebba Puls.

På bottenvåningen i Laxå bibliotek var det full fart under tisdagskvällen. Det var fjorton barn i årskurs ett till tre som höll på att tillverka egna trådspel.

– Det är sådana här där man ska följa en bana med en ögla utan att nudda själva banan. Nuddar man så lyser lampan, förklarar Anna Hellmark, ungdomsadministratör på Alléskolan och en av dem som har hand om Komteks kurser här i Laxå.

Det har varit ett stort intresse bland barnen, och till vissa av kurserna har det varit kö. Men tisdagens lektion är den sista på den fem veckor långa terminen, och det är fortfarande oklart om Komtek kommer tillbaka till Laxå i framtiden.

– Inget är klart än, så vi får se, säger Anna Hellmark.

Hon håller på att hjälpa Elvira Gunnarsson, 10 år. Anna Hellmark håller fast trådspelets bottenplatta medan Elvira skruvar fast tråden som ska bli själva banan.

– Det är jätteroligt här, vi pysslar mycket och så, säger Elvira Gunnarsson.

Tidigare har de gjort både fläktbilar och drakar samtidigt som de fått lära sig lite grundläggande teknik.

– Trådspelet är nog ändå det roligaste hittills.

Emelie Rodin, närmast i bild, och Olivia Minunno arbetar på sina trådspel. Olivia kan kanske tänka sig att arbeta med teknik i framtiden, men vill gärna bli sångerska också.

Mer läsning

Annons