Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skjuter till miljoner till resecentrum

Ytterligare miljoner till Laxås nya resecentrum. Det beslutade politikerna i kommunfullmäktige i går kväll.

Annons

I slutet av september invigdes den första etappen av kommunens nya resecentrum. Då berättade näringslivschef Mats Fransson för NA att kommunen behövde skjuta till ytterligare miljoner till projektet på grund av obudgeterade extrakostnader.

Under projektets gång har ett antal extrakostnader uppstått som inte fanns med i den framtagna budgeten men som ändå finansierats med projektets pengar. Totalt har det tillkommit obudgeterade extrakostnader på cirka 2 miljoner kronor – där ombyggnationen av Järnvägsgatan för närmare 1,3 miljoner kronor är den största extrautgiften.

Dessutom har kostnaden för att riva Stinsbostaden tillkommit utanför budgetram. Detta gör att pengarna tagit slut innan resecentret står klart.

På gårdagskvällens kommunfullmäktige beslutade politikerna att öka projektets budgetram med de 2 miljoner kronor som uppstått i extrakostnader. Dessutom lägger kommunen till ytterligare 500 000 kronor för att det ska kunna etableras en kiosk- och serveringsverksamhet i stationshuset. Samt ytterligare pengar för att riva Stinsbostaden – till en maximal kostnad av 500 000 kronor.

Men innan politikerna i oppositionen kunde gå med på detta krävde de att projektet i möjligaste mån skulle finansieras genom att kommunala fastigheter skulle säljas.

Majoriteten gick med på oppositionens krav och bestämde att om någon kommunal fastighet säljs ska dessa pengar användas till resecentrumet. Resterande pengar ska tas från 2012-års investeringsbudget.

De officiella invigningen av Laxås nya resecentrum beräknas bli den 15 juni 2012.

Mer läsning

Annons