Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan får mer pengar

Barn- och utbildningsnämnden blir tilldelade fem miljoner kronor extra av kommunstyrelsen i Laxå kommun för att undvika nedskärningar.

Annons

Partierna i kommunstyrelsen beslutade enhälligt att barn- och utbildningsnämnden ska få fem miljoner kronor från skattehöjningen för att minska underskottet på 6,9 miljoner kronor.

– Vi beslutade att barn- och utbildningsnämnden får alla pengarna från skattehöjningen. När Skolinspektionen var här lämnade de synpunkter som vi måste ta på allvar. Vi vill även att barnfamiljer ska flytta hit och då måste vi ha en bra verksamhet, säger Anna Eriksson, S, kommunstyrelsens ordförande.

Fortsatt analys

Beslutet som fattades och som nu ska vidare till kommunfullmäktige innebär att 3,3 miljoner kronor som finns under kommunfullmäktige avsätts och utöver dessa så anslås det om 1,7 miljoner kronor till. Detta anslag tas från det budgeterade överskottet under 2010.

Kommunstyrelseledamöterna beslutade även att barn- och utbildningsnämnden ska fortsätta att analysera ekonomin och verksamheten under våren 2010.

Det kvarstående underskottet på 1,9 miljoner kronor kommer barn- och utbildningsnämnden att arbeta med för att komma inom ram.

Beslut 28 april

Bo Rudolfsson, KD, höll med om att ledamöterna var överrens om beslutet att ge barn- och utbildningsnämnden fem miljoner kronor.

– I vår budget med ett plus på 7,8 miljoner kronor ville vi ge barn- och utbildningsnämnden fem miljoner kronor. På kommunstyrelsemötet yrkade vi på fem miljoner kronor direkt och vårt tilläggsyrkande, säger Bo Rudolfsson.

Yrkandet innebär att Kanalskolan inte byggs om och att förskolan Linnean inte flyttas till Kanalskolan. Yrkandet innebär också att det ska göras en utredning av kommunrevisorerna och att skolorna i Hasselfors och Finnerödja ska bevaras.

Den 28 april beslutar ledamöterna i kommunfullmäktige om barn- och utbildningsnämnden får fem miljoner kronor extra.

Mer läsning

Annons