Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolprojektet kostar ytterligare 5,2 miljoner

Kringkostnaderna för skolprojektet i Laxå beräknas bli 5,2 miljoner kronor utöver de 17 miljoner kronor som flytten av Hasselfors skola beräknas kosta.

Annons

I onsdags kväll beslutade majoritetspartierna S och V på ett extra kommunfullmäktige att godkänna ökade kostnader, 4,7 miljoner kronor, för flytten av Hasselfors skola till Centralskolan i Laxå. Oppositionspartierna reserverade sig mot beslutet. De ansåg att frågan skulle avgöras vid det kommunala valet i september.  Folkpartiet deltog inte i beslutet.

Den totala kostnaden för flytten beräknas bli 17 miljoner kronor. I summan ingår inte kringkostnader som en bussangöring och i ordningsställande av lekutrustning.

Enligt en kalkyl, som ingick i handlingarna till kommunfullmäktigemötet, är kringkostnaderna på cirka 5,2 miljoner kronor.

– Det handlar om kringkostnader för att få ett snyggt koncept. Vi i majoriteten önskar att allt runt omkring blir klart, säger Tommy Holmquist, (S) kommunstyrelsens ordförande.

Totalt beräknas kostnaderna för flytten av Hasselfors skola, iordningställandet av Kanalskolan och kringkostnader som till exempel bussangörning och lekutrustning, bli cirka 22 miljoner kronor.

Enligt Tommy Holmquist kommer politikerna att ta ställning till en del kringkostnader i höst.

Mer läsning

Annons