Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sköna maj" bryter gränserna

Arrangörerna kallar det, årets evenemangssensation. På lördag startar Sköna maj, med musik-, kultur- och naturupplevelser i fem kommuner och två län. Under nio dagar visar gränsbygderna i Tiveden upp vad de har.

Annons

Ett helt nytt arrangemang har fötts och tanken är att det ska bli återkommande. Drygt 40 arrangörer finns med i Örebro och Västra Götalands län.

En rad anläggningar och företag håller öppet under de nio dagarna. Dessutom är programmet fullt med aktiviteter, inte minst i Laxå kommun. Redan på lördag arrangeras bakluckeloppis på Finnerödja hembygdsgård och konstutställningen i Tiveds skola startar.

På söndag har Tivedstorp öppet och på eftermiddagen arrangerar Tiveds hembygdsförening en byavandring i Rulles fotspår med start i Tivedstorp. Måndagen den 10 maj är bagarstugan i Finnerödja hembygdsgård öppen.

Tisdagen ägnas bland annat åt en kulturhistorisk kväll i Barruds bönehus och Laxå bygdegille uppträder på Café Nyfiket i Tiveds skola. På onsdagen blir det vandring på Tivedsvägen i Finnerödja och där sker samling vid Ica.

På Kristi himmelfärdsdag erbjuds en internationell lunchbuffé i Tiveds skola. Där finns också barnens trollverkstad där det ska tillverkas troll och berättas sagor. I Bakstugan öppnar en konstutställning med Gullvi Taaler och Enar Philipsson.

Aktiviteterna fortsätter nästa veckoslut. Stor avslutningsfest för hela Sköna majarrangemanget blir det söndagen den 16 maj i nationalparken i Vitsand.

Mer läsning

Annons