Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steffanie tar över Sockenstugan

Förra sommaren jobbade
Steffanie Knospe som anställd i Sockenstugan.
Nu ska hon ta över som arrendator, och hon gillar omgivningens kulturmiljö, och ska värna det arvet.

Annons
Steffanie Knospe brinner av entusiasm inför att få öppna Sockenstugan kommande säsong.

Steffanie Knospe anmälde sig som intresserad att driva Socken-

stugans kaféverksamhet. Hon blev den ende som sökte. Kommer bara hon och kommunen överens om hyresavtalet är jobbet hennes. Och det ser inte ut att stöta på några problem.

Steffanie kommer inte till Sockenstugan som helt ny. Förra sommaren jobbade hon där som servitris, och när nu hennes gamle chef Marian van Ham lägger sin energi på annat, så kände hon sig beredd att ta över.

– Det blir ett spännande år. Jag ska starta eget, och här är så fint så det går att göra mycket som passar in i den här miljön, säger Steffanie, som i grunden har en treårig yrkesutbildning inom gastronomin.

Sedan flera år tillbaka har hon vintertid jobbat som servitris på Nya Parkteatern i Örebro. Men nu blickar hon framåt, mot sommaren och öppnandet av Sockenstugan i slutet av april.

Historiska namn blir kvar

– Jag ska driva Sockenstugan med tanke på det som passar in i platsens historiska ursprung, säger hon.

Hon kommer även att ha kvar de historiska namnen gällande olika rätter. Så även i sommar kommer gästerna att kunna beställa Ramundebodapaj, antoniterpaj eller klostermacka. En annan tanke är att erbjuda säsongens speicalitet. Exempelvis jordgubbar i juni, hallon i juli och under augusti ska blåbär vara ett inslag.

Steffanie ser fram emot ett bra samarbete med kommunen, svenska kyrkan och Ramundeboda Intresseförening.

– Alla som kommer hit ska kunna få en bra upplevelse i vår kommun, säger hon.

Mer läsning

Annons