Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendiekupp på allsången

I fredags kväll gjorde Laxårevyn en kupp mitt under pågående allsång. Helt ovetande fick allsångsarrangören Daniel ”Dagge” Hagelin ta emot föreningens första stipendium.

Annons
Daniel ”Dagge” Hagelin fick ta emot Laxårevyns första stipendium.

I år har Laxårevyn – eller Hastiröfilax revysällskap som de egentligen heter – instiftat ett eget kulturstipendium. Stipendiet är på 3 000 kronor och kommer att delas ut årligen, berättar Carina Rickard, i revysällskapet.

Laxårevyns medlemmar menar att kulturen är satt på undantag och vill bidra till att förändra detta genom stipendiet. Tanken är att stipendiaten ska ha eller ha haft ett stort kulturengagemang inom Laxå kommuns gränser. Dessutom får denne gärna göra god PR för kommunen i andra sammanhang. Föreningens första stipendiat blev Daniel Hagelin som till sin stora förvåning fick ta emot stipendiet mitt under pågående allsång på Laxå torg.

Juryns motivering löd ”Det är en person som förekommit och förekommer i många musikaliska sammanhang. Dels som musiker men personen i fråga har till och med låtit stämbanden spela vid ett flertal mycket uppmärksammade tillfällen. Men framförallt har vår stipendiat ett brinnande intresse för att ungdomar ska finna samma glädje i att spela och göra det av hjärtans lust. Många är de som fått chansen att prova på att bilda band och spela tack vare pristagarens engagemang”.

Mer läsning

Annons