Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor polisinsats efter försvunna Laxåbon

Tretton poliser jobbar nu med Laxåbon Christer Nydahls mystiska försvinnande.

Annons

– Vi har gjort en upptrappning i utredningen. Det har gått mera än två veckor utan att det finns minsta förklaring i detta förbryllande försvinnande, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Vad händer i polisarbetet?– Några poliser håller förhör med dem som har uppgifter i utredningen. Kartläggningen av Christer Nydahls tillvaro, både tiden närmast före försvinnandet och längre tillbaka i tiden, fortsätter plus en del annat utredningsarbete. Men vi behöver fler tips.

Det finns inga iakttagelser av 53-årige Christer Nydahl sedan han måndagen 21 februari, mellan 11 00 och 11 30, försvann från bostaden i Nyhammar utanför Laxå. Kvar finns hans bil och alla personliga tillhörigheter.

Den försvunne är auktoriserad tränare inom hästsporten och har verit verksam både i Sverige och utomlands.

En iakttagelse som möjligen kan ha samband är ett tips om att en stor silverfärgad kombibil stannade vid norra infarten till Röfors omkring 14 30 den dag Chrisgter Nydahl anmäldes försvunnen. Bilisten tog upp en man klädd i svart jacka.

– Vi har gjort flera efterlysningar för att försöka få fram uppgifter om bilen, bilföraren och passageraren. Men det har inte gett resultat och det är bekymmersamt, säger Torbjörn Carlson.

Den försvunne har tidigare varit bosatt i Östergötland, det gör att polisen också sökt efter tips där.

– Vi vill ha kontakt med personer som känner honom men som inte vi vet vilka de är. Vår förhoppning är att få ytterligare ledtrådar i den kartläggning vi gör.

Uppgifter till polisen kan lämnas på 114 14.

Mer läsning

Annons