Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse i Laxå för Komteks kurser

På tisdag startar Komtek två kurser i tekniklek i Laxå. Syftet är att öka intresset för teknik och entreprenörskap.

Annons
Nya Komtek-kurser. 2011 ordnades Komtek-kurser i Laxå. Nu är det dags igen. Arkivbild: Ellinor Lennermark

LAXÅ. LAXÅ. Det är Komtek Örebro som startar filial i Laxå under våren. Det blir en kurs för elever från första till tredje klass, och en för elever i skolår fyra till sex. Komtek står för ”kommunala teknik- och entreprenörskolan”.

– Det är femton platser på vardera kurs och intresset har varit stort. Vi har kö till platserna nu, säger Anna Hellmark, ungdomsinformatör på Teknikcollege Örebro län.

I våras startade projektet med kurser för barn i Hallsberg med teknikprogrammet på Alléskolan som huvudfinansiär. Under hösten har även kurser hållts i Askersund, och nu är det dags för Laxå. Kurserna hålls på uppdrag av Alléskolan och Teknikcollege i Hallsberg, och i samarbete med kommunerna som är med i Sydnärkes utbildningsförbund.

– Vi är fyra som jobbar, två handledare från Komtek Örebro, och två elever från teknikprogrammet på Alléskolan, berättar Anna Hellmark.

Kurserna bygger på att deltagarna ska få lära sig att bygga och konstruera.

Det är också ett samarbete med företag i regionen. Med i processen finns till exempel stora företag som Zinkgruvan Mining i Askersunds kommun, Esab i Laxå och Volvo i Hallsberg.

Efter kurserna är Komtekprojektet i Sydnärkekommunerna slut. Men för dem som gärna skulle vilja gå en Komtek-kurs men inte fick plats, gäller det att hålla utkik på Komteks hemida och facebooksida framöver.

– Vi har ännu inte bestämt hur framtiden blir, men information kommer att finnas där, säger Anna Hellmark.

Mer läsning

Annons