Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att vara glada trots att de blir kvar

Marita Andersson och Peter Johansson är glada att de får behålla sina arbeten på Esab i Laxå, men de känner med de 167 som får lämna företaget.

Annons
Glada men ändå inte. Peter Johansson och Marita Andersson som båda arbetar på Esab i Laxå får arbeta kvar. De känner dock med sina arbetskamrater som har blivit uppsagda. BILD: TOVE SVENSSON

I förra veckan blev det klart med vilka som får vara kvar på Esab i Laxå och vilka som får lämna. Totalt är det 167 personer får sluta på Esab när avdelningen Standard Equipment flyttar till Polen.

Sonen uppsagd

Marita Andersson och Peter Johansson som har arbetat på Esab i 27 år och 33 år fick i förra veckan beskedet att de har kvar sina arbeten.

Deras son som arbetat på Esab i sex och ett halvt år har blivit uppsagd.

– Generellt är jag glad för min och Peters skull, men samtidigt kan jag inte vara glad när det är så många som får gå, säger Marita Andersson.

– När det är 167 personer som får lämna företaget så har man svårt att jubla. Det tragiska är att det är en del av Esabs hjärta som försvinner från orten, säger Peter Johansson.

Framtiden

Marita Andersson och Peter Johansson tänker mycket på hur det ska gå för Esab i framtiden.

– Det största önskemålet nu är att det som blir kvar av Esab i Laxå ska få leva kvar och kanske växa, säger Peter Johansson.

– Min förhoppning är att det kommer att gå så bra att de utökar den verksamheten som är kvar, säger Marita Andersson.

Fotnot: Onsdagen den 29 augusti klockan 18.00 i Casselgården kommer Laxå kommun att ha ett nytt informationsmöte för de 167 personer som är uppsagda på Esab.

Mer läsning

Annons