Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tivedsenergi åtalsanmäls för miljöbrott

Länsstyrelsen anmäler återigen Tivedsenergi AB till Riksenheten för miljö- och arbetmiljömål för att företaget har överträtt villkoren för den vattendom som finns för Grytsjöns regleringsdamm.

Annons

I september åtalsanmälde Länsstyrelsen företaget Tivedsenergi AB till Riksenheten för miljö- och arbetmiljömål för att det inte var något vattenflöde i Grytbäcken vid Grytsjöns utlopp i Tiveden.

Länsstyrelsen besökte den 15 oktober 2010 återigen Grytsjöns regleringsdam för att kontrollera vattenflödet till Grytsjöbäcken vid Grytsjöns utlopp. Länsstyrelsen konstaterade att vattenflödet ur Grytsjön till Grytsjöbäcken var obefintligt och inte uppgick till nivån på tjugo liter per sekund, vilket är ett villkor i vattendomen för regleringen av Grytsjön. Det noterades också att dammluckan var fullt stängd och att vattenståndet i Grytsjön var så pass lågt att inget vatten kunde flöda över flödbordet på dammen.

När Länsstyrelsen gjorde ett besök den 20 oktober rann det återigen vatten genom dammen. Länsstyrelsen frågade Tivedsenergi via e-post den 25 oktober om företaget kände till någon anledning till nollflödet den 15 oktober. James Mahabir som är vd för Tivedsenergi AB svarade men angav inget skäl till varför det inte var något vattenflöde den 15 oktober. Länsstyrelsen beslutade därför att åtalsanmäla Tivedsenergi AB som nu återigen misstänks för brott mot miljöbalken.

– Dammluckan har aldrig varit stängd. Jag har inget mer att tillägga i ärendet, säger James Mahabir, vd för Tivedsenergi AB.

Mer läsning

Annons