Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar klippte ned häck för att ta båtmotor

Natten till tisdagen genomfördes en synnerligen fräck stöld av en båtmotor i Laxå. Tjuvarna backade in en bil på en granntomt och klippte ner delar av en häck för att lägga beslag på motorn.

Annons
Fräck motorstöld. Där Gert Bodéns motor satt finns bara avklippta sladdar kvar. Delar av häcken har tjuvarna klippt ner för att underlätta stölden.

Gert Bodén har sin båt stående under ett skärmtak intill sin sons villa på Blåbärsstigen i Laxå. Båten står fortfarande kvar, men den motor på 150 hästkrafter som var fastlåst med motorlås stals under tisdagsnatten.

Försök att stjäla båten– Jag trodde att vi hade gjort allt vi kunde för att det skulle vara för svårt att vilja ge sig på den här båten. Men det var det tydligen inte, säger Gert Bodén.

För ganska exakt ett år sedan var det någon som försökte stjäla hela båten, inklusive motorn. Men det försöket misslyckades.

– Efter det satte vi upp en ny bom för att försvåra ytterligare för stölder, säger Gert Bodén.

Men den åtgärden var alltså förgäves när det gällde att skydda motorn. Enligt polisen har tjuvarna backat upp en pickup eller liknande fordon på granntomten, precis jäms med den häck som skiljer tomterna åt. Sedan har en del av häcken klippts ned för att göra det enklare att komma åt motorn.

Använde vagn

– Förmodligen har de haft en vagn eller något liknande för att frakta motorn till pickupen. Den väger 215 kilo, så den är ganska otymplig att flytta, säger Gert Bodén.

Bo Rosendahl på polisen i Hallsberg vill gärna att allmänheten hör av sig om de sett eller hört något misstänkt som kan kopplas till stölden.

– Det är ingen i husen omkring som har hört eller sett något och det är märkligt. Det här är ett väldigt ovanligt tillvägagångssätt, säger Bo Rosendahl.

Den stulna motorn var av märket Suzuki och är sex år gammal. I nyskick värderas en motsvarande motor till cirka 175 000 kronor.

Den som har tips om stölden kan ringa polisen på 114 14.

Mer läsning

Annons