Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tradition med löpning på Munkastigen

På lördagen gick Munkastigen Trailrun av stapeln. 44 kilometer genom Tivedsskogen lockar löpare på alla nivåer. 

Annons
Packar. Överdragskläderna packas i ordning och märks med startnummer.

Vattenflaskor fylls på, nötter och choklad stoppas i fickorna och överdragskläderna packas ihop. Förberedelserna är i full gång för de 44 kilometer som väntar på Munkastigen Trailrun när NA besöker starten i Olshammar. 140 individuella starter, och 19 lag ska ge sig ut på skogsvägarna.

– Vi hade nog fler individuella starter för ett par år sedan, men ihop med lagen är det nog rekord i antal deltagare i år, säger Carina Älgmyr från arrangerande Laxå Orienteringsklubb.

Deltagarna kommer från många olika städer. Systrarna Theresia och Lhina Hansson har åkt från Göteborg.

– Vi springer mycket tillsammans och har insett att vi är skogsmänniskor. Det har blivit några terränglopp förut, men det här är första gången med maratondistans, berättar de.

För Maria Skoglund är det närmare, hon bor 4 km från spåret i Tiveden. Hon ska springa startsträckan för sitt lag. Det går att dela sträckan mellan 2-5 personer. Lagkompisen Elin Hellbeck har varit med alla fem år som det gått att tävla i lag i Munkastigen trailrun.

– Det är ett kul lopp som är fint att springa. Det är extra roligt tillsammans, och det brukar vara fin gemenskap mellan lagen, berättar Elin.

Stefan Höög var med och startade terrängloppet, men i år är första gången han ska springa själv. Han springer i lag med dottern Rebecka.

– Det ska bli jättekul. Jag har laddat med kolhydrater och vätska. Och vägen känner jag ju till bra.

Grundare. Stefan Höög var med och startade Munkastigen Trailrun. I år är första gången han springer själv.

Mer läsning

Annons