Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränar hinder och hopp inomhus

Nu har vintersäsongen börjat i Laxå brukshundklubb. I går gick första inomhusträningen för agility av stapeln.

Annons
Träning. Lisa Persson med Västgötaspetsen Lizzie har precis börjat träna agility. Till våren hoppas de på att börja tävla också. Foto: Veronica Svensson

Laxå/Viby. I Viby ridhus står hinder, tunnlar och slalompinnar uppställda. Det är dags för Laxå brukshundklubbs agilityekipage att börja sin vintersäsongsträning.

– Det är jätteskönt att kunna vara inomhus och fortsätta träna. Runt sex-åtta ekipage brukar vi nog vara, säger Jenny Larsson.

Hon har tränat agility i drygt åtta år, och gillar både samspelet med hunden och den sociala biten, att man tränar ihop med andra medlemmar.

– Det är väldigt lätt att motivera hundarna. Det är fart och väldigt kul, säger Magdalena Bergstén och får medhåll från Lisa Persson.

– Det blir inte lika allvarligt som till exempel vid lydnadsträning. Man har väldigt kul ihop.

Eftersom det är självständig träning i ridhuset gäller det att man har en del kunskap i agility. Magdalena och Jenny tävlar med sina hundar, men så långt har inte Lisa hunnit ännu.

– Jag har tränat med min hund Lizzie i knappt ett år. Till våren kanske vi kan börja tävla, säger hon.

När banan väl är färdigbyggd och hundarna får komma in, märks det hur roligt de tycker att de är. Det behövs inte många lockande ord innan de ger sig iväg längs banan med stor iver och fart.

Mer läsning

Annons