Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre lastbilar i diket i morse

(UPPDATERAD 13.30) Fyra lastbilsolyckor på fem minuter. Länstrafiken fick en tung start på onsdagsmorgonen.
– Det är kaos i området, säger Janne Jansson på Trafikverket.

Annons
Den här lastbilen körde av vägen strax söder om Röfors i Laxå kommun.

Se karta med olycksplatserna här

Några minuter runt 05.30 kom flera larm om fyra trafikolyckor nästan samtidigt.

Enligt polisen var lastbilar inblandade i dem alla. En av lastbilarna välte efter ha kört av länsväg 533, strax söder om Röfors.

– Tung trafik står still kors och tvärs i södra länet. Det är extremt halkigt, säger Jens Heide, vakthavande befäl på trafiken i Örebro län.

Blockerar vägenPå riksväg 50 körde en lastbil i diket i höjd med Askersunds by, men den lyckades enligt polisen ta sig upp på vägbanan igen. På samma väg, fast i höjd med Ingelsby, blockerar en lastbil vägen.

– Det är kaos i området på grund av underkylt regn. Vi är ute och saltar med alla resurser vi har, säger Janne jansson, vägtrafikledare på Trafikverkets trafikledningscentral.

Stillastående fordon

På E 20 i höjd med Laxå har flera lastbilar stannat, rapporterar polisen, eftersom de inte kan fortsätta köra på grund av exterm halka.

– Det är några personbilar som har kört av också, men det är inga personskador rapporterade, säger Jens Heide.

Strax före klockan sju körde ytterligare en lastbil av vägen, denna gång på riksväg 49 i höjd med Igelbäcken i Askersunds kommun.

Enligt Trafikverket skulle bärgningen av lastbilen påbörjas klockan 13 och pågå i cirka tre timmar. Väg 49 är avstängd under bärgningsarbetet.

Bil in i vajerräckeÄven i västra länet rapporteras det vara mycket halt på vägarna. Klockan 08.00 kom ett larm om en personbil som ska ha åkt in i ett vajerräcke på E 18 i höjd med sjön  Leken i Lekeberg.

Även i Sörmlands och Västra Götalands län rapporteras om svår halka och flera olyckor på onsdagsmorgonen.

Mer läsning

Annons