Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre tjejer öppnade kafé

Tre ungdomar startade i går ett kafé. Målgruppen är dels de över 18 år, men också en plats för småbarnsföräldrar att mötas på.

Annons
Medvind. Var det framgångsvindarna som svepte över Laxå i går? Det hoppas Jennifer Fredriksson, Jennie Wikman med dottern Isabelle och Paulina Pettersson som öppnade ungdomskafé i går.

”Down Town” blev namnet när tre driftiga Laxåtjejer i går slog upp portarna för ett alldeles nytt ungdomskafé. Paulina Pettersson, Jennie Wikman och Jennifer Fredriksson hoppas nu att de äldre ungdomarna verkligen tar chansen att komma till den nya mötesplatsen.

Det var för snart ett år sedan som Paulina kläckte idén med att göra något för ungdomar över 18 år. Paulina bodde då i Örebro och kunde konstatera att där fanns mycket att göra för killar och tjejer i den åldern. Men i Laxå fanns inte ett enda ställe, tyckte hon.

– Det finns inget för den här målgruppen, de hamnar lite mittemellan, konstaterar även Jennifer.

Jobbar gratis

Nu har Paulinas idé gått från tanke till verklighet.

– Vi kommer att köra det som en ideell verksamhet, där vi jobbar gratis, påpekar Jennie.

Det har varit mycket jobb för att komma i gång. I källaren under Frivilligcentralen hittade de lokalen. Kommunen ställde sig positiv till att upplåta den och Laxåhem hjälpte till med färg och annat för att tjejerna skulle kunna göra rummen fräscha.

– Vi sökte pengar från Leader och fick bidrag som vi nu handlat möbler och andra inventarier för, säger Paulina.

På kaféet finns ett ändamålsenligt kök, tv-rum, lekrum och en möblerad vinkelyta. Allt smakfullt inrett av de tre.

För småbarnsföräldrar

I Laxå finns även många unga småbarnsföräldrar och därför erbjuds även dessa att komma ner för en social gemenskap.

– Vi har inget ställe där man kan träffas, fika och ta det lugnt på under tiden som barnen leker, förklarar Jennie som själv är mamma och har sitt lilla charmtroll Isabelle, två år, att tänka på.

Tjejerna är även öppna för andra aktiviteter i lokalen. De har funderingar på halloweenfest, pyjamasparty, något jultema och kanske även att bjuda in en trubadur. Sen kan givetvis även ungdomarna själva komma med bra tips som kan förverkligas i kaféet, som kommer att vara öppet tisdag- och torsdagskvällar.

Mer läsning

Annons