Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trolleri, småstjärnor och isglass

En show på torget med trolleri, uppträdanden och massor med isglass. Ja, bättre än så kan det väl inte bli när årets kollogäng i Laxå firande sin avslutning.

Annons
Magiskt. Trollkarlen Jonas körde flera reptrick och passade på att trolla fram svalkande saft ur kavajen.

Strax efter lunch på tisdagen drog showen i gång på den lilla scenen i centrum. Ett efter ett avverkandes de tempofyllda dansnumren uppe på scenen. Lill-Babs klassiker Tuff brud i lyxförpackning avslutade den delen av kolloavslutningen.

Sedan var det dags för trollkarlen Jonas att inta scenen. Han lyckades trolla fram både ett och två glas saft ur rockärmen. Passande med lite svalkande där på den solvarma estraden. Trollkarlen fick ta en kort paus när alla kollobarnen fick var sin isglass av ledarna i sina röda tröjor.

Under några sommarveckor har ett 80-tal ungdomar från Laxå och Finnerödja varit på dagkolloverksamhet. NA har i ett tidigare reportage berättat om deras äventyr i Hasselfors vid sjön Teen. Där var det fiske, pyssel och paddling som gällde på dagarna. Under sommarkollot har de också fått prova på en rad sporter - och förstås så har de bara varit lediga och badat också.

Mer läsning

Annons