Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trolsk utställning invigd med fikande maskar

Trollskogen vid gamla skolan i Tived blev än en gång välbesökt på lördagseftermiddagen, då utomhusutställningen Konst i Ring invigdes för fjortonde gången.

Annons
Mysiga maskar. Lotta, Tuva och Max Harrysson, och Jenny Eriksson från Örebro tittar närmare på maskskulpturen. Den föreställer tre maskar som fikar tillsammans.

Tived. Madde Larsson som är ordförande i Tiveds utvecklingsgrupp klippte traditionsenligt det blågula bandet.

– I dag är det tre saker vi inviger: först är det vår nya lekstuga som är skänkt till förskolan av Tilde Karlsson, sedan är det konstutställningen, och så är det våra nya lekgläntor, inledde Madde Larsson. Lekgläntorna är ett resultat av ett Leaderprojekt som drivits av Tiveds utvecklingsgrupp under två år.

På fyra platser i skogen har gläntorna anlagts och vid varje glänta finns en saga berättad. En glänta föreställer sjön Fagertärn, en föreställer en kolarkoja, en har en labyrint och i en får man träffa vargen.

– Alla fyra sagorna finns också i en sagobok på fyra språk som finns att köpa, berättade Madde Larsson.

Ett av konstverken i Konst i ring var tillverkat av barnen på Tiveds förskola. Den hade temat kompisar, och alla barnen hade ritat av sina händer och satt ihop i ett hjärta.

Andra konstverk på promenaden var trä- och metall-installationer av Johan Arndt och målningar och skulpturer av Gun Germer. Här och där syntes troll, älvor och andra figurer som dök upp i skogen.

Från Örebro kom familjen Harrysson, som har sommarstuga i området.

– En rolig utställning med olika figurer överallt, sa Tuva Harrysson som klappade en maskskulptur.

Utställningen pågår fram till sista september och är öppen varje dag, dygnet runt.

Klipper band. Madde Larsson, ordförande i Tivedens utvecklingsgrupp, inviger sommarens konstutställning Konst i Ring tillsammans med sitt barnbarn Tim.
Syns i stammen. Skogsfruns gestalt syns i trädstammen.
Fiskstim. Mitt i skogen simmar de här regnbågsfärgade fiskarna förbi. Gjorda av Frida Larsson.

Mer läsning

Annons