Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trotjänare uppvaktades

Det är näst intill en bedrift i dagens arbetsmarknadsläge att ha jobbat 25 år för samma arbetsgivare.
Tretton kvinnor har nått dit inom de kommunala verksamheterna och uppmärksammades på torsdagskvällen.

Annons
Hedersjubilarer. Från vänster Åsa Östlin, Anna-Lena Eriksson, Raula Andersson, Anna Nurme, Annika Funke, Karin Karlsson, Ann Edetun, Eva Moberg, Annette Henningsson, Harriet Perkovic, Christina Bichis samt Dorthe Gustavsson. Saknas gör Carina Rickard.

I förrgår var det dags för kommunledningen att uppvakta anställda trotjänare för sina jobbinsatser i kommunen under hela 25 år. Hedersgåvor, blommor och så en smaklig måltid på Hasselfors värdshus var en del av det som förgyllde deras kväll.

Högtidligt

– Det här är högtidligt även för oss och därför har vi klätt upp oss lite extra i kväll, menade kommunstyrelsens ordförande Tommy Holmqvist.

Tillsammans med kommunchefen Ronny Johansson och festfixerskan Ulrika Nykvist såg han till att gästerna fick en gemytlig festkväll. Förstärkte detta, genom sång och musik, gjorde tjejtrion Jenny Lagerström, Sandra Persson samt Erika Gunnarsson.

”Åren har gått fort”

Att det den här gången handlade om idel kvinnor som mottagare visar förstås att det är gott kry och tålmodig uthållighet bland de kvinnliga arbetstagarna i kommunen.

– Åren har gått fort, och för det mesta har det varit roligt att gå till jobbet, konstaterade Anna Nurme som i dag är boendeassistent på gruppbostaden Tallbacken.

– Jag tycker att Laxå kommun har varit bra som arbetsgivare, fastslog en annan trotjänare, Annika Funke, boendeassistent på Björkebo inom LSS.

Vad är väl en bal på slottet mot att få hedersgåvor av kommunen på värdshuset i Hasselfors.

Mer läsning

Annons