Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga konstnärer i Tived

Under hela veckan pågår Sköna maj och i Tiveds skola visar sex unga konstnärer sina målningar, teckningar och smycken.

Annons
Sandra Gustafsson och Emma Johansson är två av de unga konstnärer som visar målningar och annat i Tiveds skola under veckan.

Startskottet för Sköna maj, för andra året ett arrangemang i kulturens tecken i Tiveden med omnejd, ägde rum under lördagen och många platser blev välbesökta. En är Tiveds skola där Sandra Gustafsson och Emma Johansson är två av utställarna.

Sandra jobbar på Ica i Karlsborg och gillar att teckna av seriefigurer.

– Spindelmannen är bra, det händer mycket i de serierna. Jag har alltid målat, tycker det är roligt att uttrycka mig, säger hon.

Nu ställer Sandra ut för första gången och det är inte bara teckningar. En avmålad sjöhäst visar på något annat och på väggen hänger även scrapboking som hon gjort under ett par träffar.

Emma har gått på Örebro konstskola och tycker om att måla i akryl. Detta är femte gången hon ställer ut. Fri konst, åt det abstrakta, är hennes grej tycker hon. Men både en stjärnklar himmel och en färgglad gammal folkvagnsbuss finns med i bland målningarna.

– Jag vill bara visa något fint som folk kanske kan tycka om, säger hon.

De andra unga utställarna är: Frida Larsson, måleri, Lovisa Walchorfer, teckningar, Maria Svanberg, teckningar och Kristoffer Larsson, smycken.

I dag på mors dag serveras tårta i Tiveds skola och nästa lördag invigs ”Konst i ring” med ett 10-årsjubileum. Elin Hellbeck som är projektledare för Liederprojektet Dialog Tiveden berättar också för NA om en utställning i turistinformationen.

Mer läsning

Annons