Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppställningsfickor byggs längs med E 20

Två busshållsplatser närmare centrum och ett tiotal uppställningsfickor byggs just nu utefter E 20 i Laxå.

Annons
Ny bussangörning. På Röforsvägen håller Trafikverket på att bygga två nya busshållplatser. Foto: Tove Svensson

Trafikverkets och Skanskas arbete med att bygga cirkulationsplatsen på E 20 i Laxå är i full gång. Samtidigt arbetas det på flera andra håll i Laxå. Busshållplatserna på Röforsvägen har flyttats närmare centrum och Laxå kommun arbetar just nu med att försöka få fram pengar så att sträckan från cirkulationsplatsen till den nya bussangörningen kan asfalteras om.

Uppe på E 20 pågår arbetet med att ställa i ordning cirkulationsplatsen. Samtidigt asfalteras E 20 från Sandstubbetorp till Laxå.

– Det senaste som har tillkommit är att vi bygger cirka 11 uppställningsfickor utefter E 20. Det är mellan Sandstubbetorp och gränsen till Västra Götaland, säger Mattias Broberg, projektledare på Trafikverket.

– Uppställningsfickorna byggs där det är långa sträckor med ett körfält för att man ska kunna stanna om man får problem med bilen. Det kan bli tillfälliga stopp under arbetet, säger Mattias Broberg.

Arbetet med gång- och cykeltunneln under E 20 är igång och tunneln kommer att vara avstängd i ett par veckor till.

Under senhösten beräknas arbetet med cirkulationsplatsen, uppställningsfickorna, de två nya busshållplatserna och gång- och cykeltunneln under E 20 vara klart.

Mer läsning

Annons