Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utdömt hus rivs till förmån för parkering

Fler parkeringsplatser vid järnvägsstationen i Laxå. Det blir det nu när Stationsmästarhuset på Järnvägsgatan 2 rivs.

Annons
Rivning. Det gula huset på Järnvägsgatan 2 i Laxå är snart ett minne blott. I början av veckan knuffade grävmaskinens skopa ned det gamla huset som Statens järnväg en gång ägde. På platsen kommer det att bli en grusparkering. Foto: Tove Svensson

Laxå. Det gula huset på Järnvägsgatan 2 i Laxå revs i början av veckan efter att ha stått tomt en längre tid. De sista hyresgästerna flyttade ut för något år sedan då fastighetsägaren Laxå kommun dömde ut huset.

Alf Pettersson, 93 år, bodde i huset i 40 år. Han berättar att på 1800-talet stod huset närmare järnvägen.

– Då var det ett tvåvåningshus av timmer med två lägenheter. På 1860-talet utökades bangården med Värmlandsbanan och då flyttades huset närmare Järnvägsgatan.

Enligt Alf Pettersson byggdes det en våning till på huset och dit flyttade stationsmästaren. När den sista stationsmästaren slutade år 1972 så flyttade Alf Pettersson med sin familj till femrumslägenheten i huset.

– Jag trivdes jättebra. Det var ett bra hus att bo i.

År 2010 köpte Laxå kommun stationsområdet med det gula huset av Jernhusen AB. Anledningen var för att bygga om stationsområdet till ett resecentrum.

På kommunstyrelsens möte i förra veckan informerades det om rivningen. Där huset en gång har stått kommer det att bli en grusparkering.

Mer läsning

Annons