Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våffelgräddning och musik i Finnerödja

En härlig sommarkväll och musikunderhållning från Håkan Isacsson lockade ett 40-tal personer till våffelkaféet vid Finnerödjas hembygdsgård.

Annons
Våffelkafé. Solen skiner över Hembygdsgårdens gäster och Håkan Isacsson stod för underhållningen. 31/7 är det säsongsavslutning, då med Kerstin och Lennart Gustafsson på scenen.

Finnerödja. Sommaren fortsätter att bjuda på fint väder och värme. Likaså håller Våffelkaféet i Finnerödja sina årliga sommararrangemang i rullning. Precis vid entrén sitter Eva Sundström med en spinnrock och lyssnar på musiken.

– Jag tycker det är väldigt trevligt, det brukar vara underhållning vid de här tillfällena. Förra gången var Örjans Svänggäng här, då kom 80 personer hit, säger Eva.

Vid serveringsbordet står kaffekoppar prydligt uppradade och redo att fyllas. Bredvid står Kerstin Johansson och Ulla Persson för att ta emot beställningar.

– Just nu är det lugnt. Det varierar lite när besökarna vill ha sitt fika, berättar Kerstin.

– Inne i köket gör de grovjobbet och bunkrar upp våfflor inför pausen, tillägger Ulla och pekar mot köksentrén.

Mycket riktigt så gräddas det för fullt inne i det lilla lantliga köket. Våfflorna ligger på hög i ugnen och ny smet fyller de varma järnen. Det är Viola Almqvist och Inez Persson som gräddar.

– Det är bra att det händer något här på sommarkvällarna och att området används. Det brukar komma mycket turister hit också, säger Viola och stänger ugnen.

Ute på gården spelar Håkan Isacsson ”Pärleporten” och ett sus av allsång fyller sommarluften vid hembygdsgården.

Mer läsning

Annons