Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandrarhemmet till salu

Fastigheten på Linneagatan 2 i Laxå är till salu. Det är Statens Bostadsomvandlingsbolag AB, SBO, som vill sälja det som i dag är ett vandrarhem.

Annons

SBO kan tänka sig att på nytt bygga om huset till bostäder. Direkt olämpligt, menar Laxåhems ledning då allt fler av deras lägenheter redan står tomma.

Linneagatan 2 ingick i Laxås avtal med staten om avveckling av bostäder i kommunen. När det statliga bolaget köpte fastigheten byggdes den om för att passa som vandrarhem. Laxå Kommunfastigheter hyrde sedan huset av bostadsomvandlingsbolaget. I sin tur hyrde det kommunala fastighetsbolaget ut i andra hand till ett företag som driver vandrarhemmet. Nu har det företaget sagt upp avtalet.

Kan byggas om

I det läget väljer Statens Bostadsomvandlingsbolag AB att lägga ut fastigheten till försäljning. I prospektet skrivs bland annat att det finns möjlighet att på nytt bygga om till bostäder. Från Laxåhem menar man att det i så fall skulle motverka det som inledningsvis var syftet med affären, att minska antalet tomma lägenheter i kommunen. Laxåhem har återigen börjat få en stor vakansgrad, skriver de i ett protokoll från bolagets styrelse.

Fjärrvärme

Dessutom utlovas i prospektet att Laxåhem ska leverera fjärrvärme till Linnea-

gatan 2 från grannfastigheten. Laxåhem menar att det är svårt att exakt kunna mäta uppvärmningen av varmvatten. Med det som bakgrund påpekar Laxåhem i en skrivelse till SBO att de inte har för avsikt att leverera fjärrvärme till en ny, extern köpare.

Laxåhem kommer själva lägga ett bud på fastigheten, enligt protokollet.

Mer läsning

Annons