Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårsalong med välfyllda väggar i Laxå

I dag söndag är det vernissage för Tivedsbygdens konstförening och vårsalongen på biblioteket i Laxå.

Annons
Namnlappar. Utställningskommissarie Inger Andersson från Tivedsbygdens konstförening ser till att ingen konstnär blir namnlös.

Inger Andersson, utställningskommissarie och kassör i Tivedsbygdens konstförening ser till att alla namn kommer på plats. I onsdags hängde styrelsemedlemmarna upp verk av 31 deltagande konstnärer på biblioteket i Laxå.

– Vernissagen kan locka ett hundratal och under hela veckan kan det komma närmare 500 besökare, säger Inger Andersson medan hon sorterar namnlappar.

Utställningen som pågår till och med den 6 april är öppen för alla som vill visa upp sina verk. En titt i listan visar att de flesta kommer från Laxå, Hasselfors, Röfors och Finnerödja. I år är de elva stycken.

Fem kommer från Karlskoga/Degerfors, fyra från Askersund/Kumla och lika många från Kopparberg. Antalet verk är flera hundra men då ingår det även vykort och handgjorda kort.

– Alla som ställer ut i år har varit med någon gång tidigare. De flesta tycker att det här är en väldigt välskött förening, säger Inger Andersson.

Bruttoförsäljningen kan handla om närmare 30 000 kronor och arrangören tar ut 15 procent av den summa som konstnären säljer för. Föreningen som har närmare 470 medlemmar köper även in tavlor till medlemslotteriet i november. Årets andra aktivitet är den årliga adventsutställningen. Också den i biblioteket.

Tivedsbygdens konstförening bildades i november 1975 så nästa år stundar ett 40-årsjubileum.

– Den 21 november 1975 hölls ett möte för bildande av en konstförening och initiativet kom från teckningsläraren Torsten Darfors. Både han och hustrun Ingrid var konstintresserade, berättar sekreterare Dan Andersson

Blommor. Ingrid Sundström hänger upp Laxåbon Anita Holms tavlor´.

Mer läsning

Annons