Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem var mannen iden här korsningen?

I dag är det exakt tre veckor sedan den 53-årige Christer Nydahl på ett förbryllande sätt försvann från sitt hem i anslutning till Nyhammars ridanläggning. Inte heller under helgen har polisen fått in något tips i fallet.

Annons

Christer Nydahls försvinnande förbryllar både polisen och anhöriga. Alla frågar sig hur man, mitt på dagen, bara kan förvinna spårlöst. Tipsen som kommit in är få och har dessutom inte helt säkert en koppling till Christer Nydahl.

Bil plockade upp person

Ett av de tidiga tipsen som kom in två dagar efter försvinnandet gäller en bil som setts plocka upp en person i norra korsningen av länsväg 205 och infarten till Röfors. NA har pratat med det kvinnliga vittnet som kontaktade polisen när det blev känt att en person försvunnit.

– Jag var på väg hem och åkte söderut när jag såg en silverfärgad bil stå i anslutning till korsningen. Bilen stod med fronten mot Laxå-hållet och en svartklädd mansperson klev in i den, säger vittnet.

Såg du fler personer i bilen?– Ja, det fanns en förare, men jag noterade inte om det satt någon i baksätet.

Vad kan det rört sig om för bil?– Det var en silverfärgad kombi. Jag är inte så bra på bilar, men i storlek liknade den en Volvo V70 av nyare modell, berättar hon.

Kvinnan har också angett bilens bokstavskombination till JYR.

– Att jag vet det beror på att jag har en arbetskamrat med de initialerna. Jag brukar titta på sånt på bilar, säger hon.

Men inte heller denna uppgift har medfört något genombrott i utredningen. Det finns heller inget som säger att det var Christer Nydahl som klev in i bilen. Men eftersom ingen bil-förare hört av sig kan tipset inte avfärdas utan bearbetas vidare.

Ingen hörde av sig

Lika tyst som det är hos polisen är det också hos 53-åringens sambo.

– Ingen har hört av sig till mig. Det enda jag kan hoppas på är att polisen hittar någon ny öppning eller får in fler tips, säger hon.

Hon konstaterar att om det hänt en olycka skulle han ha hittats.

– Jag tycker bara att allt är jättemystiskt.

Under tiden försöker hon skingra tankarna med att hålla i gång verksamheten på ridanläggningen.

– Jag tar en dag i taget. Allt har ju hamnat i ett helt annat läge nu när inte Christer finns här, säger sambon.

Mer läsning

Annons