Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi är väldigt tagna av situationen"

Tre dagar har gått sedan tyfonen Haiyan åstadkom enorm förödelse på Filippinerna. Emelie Dahlin från Laxå har kunnat återgå till jobbet på barnhemmet i staden Cebu.
- Men vi är alla väldigt tagna av situationen, säger hon.

Annons

När lördagsmorgonen grydde kunde befolkning och myndigheter i öriket konstatera att man drabbats av en av de värsta katastroferna någonsin. Över 10 000 människor har mist livet och ett stort antal samhällen har jämnats med marken.

- Det pratas mycket om tyfonen, och den lokalbefolkning jag kommit i kontakt med är bedrövade över situationen, säger Emelie Dahlin.

Hon bor i Filippinernas andra största stad, Cebu – en stad som inte drabbades lika hårt som kustsamhällena. Hon läste att man fått rensa gatorna från grenar, lösa föremål och plåt på lördagsmorgonen.

- Vi fick ta en omväg till jobbet på grund av en elstolpe som fallit ned och blockerat vägen, men annars har jag inte märkt av några större skador kring området där jag bor.

Är du involverad i någon typ av räddningsarbete/stöd?

- Om en vecka kommer min sambo hit, och vi har i dag börjat kolla upp möjligheter till var vi skulle kunna hjälpa till, och med vad, kring de drabbade av tyfonen. Vi får se var vi hamnar, säger Emelie Dahlin.

Fotnot: Bilden vi publicerade i tidigare artikel om Emelie var felaktig. Vi beklagar detta.

Mer läsning

Annons