Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill beröra lyssnarna

The Process är inne i en process med att forma och hitta sitt musikaliska uttryck. Influenserna är många.
– Vi vill beröra människor med musiken, säger Johan Abrahamsson.

Annons
The Process. Richard Jalakas, Andreas Gustavsson, Pontus Lundstedt, Johan Abrahamsson och Tim Rickard.

Medlemmarna kommer från Laxå/ Finnerödja och Askersund. Bandet har funnits i två år, i sin nuvarande sättning sex månader. Det har blivit Talangenvinst, final i Rockkarusellen och diverse andra spelningar. Kanske blir det också ett namnbyte?

– Ja, det ska låta sjyst och vi tycker kanske att The Process är ett för öppet namn. Det ska också väcka nyfikenhet, säger sångaren och synthspelaren Richard Jalakas.

Tillsammans eller var och en skriver Richard och Johans bandets musik och text. Nästan alla låtar är på engelska och handlar om existentiella frågor.

– Johan spelar och nynnar och då får jag en textidé. Det handlar ofta om kärlek och mycket känslor. Att bli ”dumpad” och tankar om”vad är det för fel på mig, förklarar Richard.

Alla i bandet läser mycket och diskuterar film vilket också ger också inspiration till låtskrivande. Medlemmarna har en blandad musikalisk bakgrund alltifrån Jimi Hendrix, 70-talsrock till Radiohead, Coldplay och Bruce Springsteen.

– Allt som ger känslor är intressant, säger Johan.

Flera spelningar är på gång för The Process och målet är nu att få klart en demo cd i januari som tillsammans med digital spridning på webben kan marknadsföra bandet mot skivkontrakt. Prispengarna från Talangen lade grundplåten till den inspelningen. Alla vill förstås gärna stå på scenen, helst inför en stor publik som sjunger med i låtarna.

Men först ska trummisen Pontus Lundstedt klara av några månader i Boden. Han ska nämligen göra ”lumpen”.

Mer läsning

Annons