Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Fullt blås i Trivselorkestern

Laxå blåsorkester har startat Trivselorkestern som är öppen för alla som vill spela och kan läsa noter.

Annons
Trivselorkestern. Till denna övning kom Hanna Bergvall, Anna-Lena Olsson, Maria Jansson, Eva Svensson, Åsa Gruffman, Jimmy Bourelius, Patrik Johansson, Katarina Cederlund, Ronny Lilja, Rolf Sternlöf, Alexander Johansson, Andreas Jansson, Birgitta Posth och orkesterledarn Mats Hård. Foto: Tove Svensson

Det började med att Laxå Blåsorkester ville hitta nya musiker. Det annonserades och i januari i år träffades de nya orkestermedlemmarna för första gången.

Fyra gånger har musikerna spelat tillsammans när NA besöker dem i Pingstkyrkans lokal i Laxå. Denna torsdag är det 13 musiker på plats.

En del av musikerna har sina rötter i Laxå blåsorkester, andra har inte spelat på flera år. – Det är kul att man får lära sig. Jag har inte spelat sedan år 2006 då det ordnades Musicombo för föräldrar, säger Åsa Gruffman, som spelar tvärflöjt.

Trivselorkestern drivs som en studiecirkel i samarbete med ABF. För dem som inte äger något instrument finns det instrument att låna vid varje övningstillfälle.

– Det är väldigt roligt att det har kommit många nygamla hit. Alla som har spelat någon gång och kan läsa noter är välkomna att vara med i Trivselorkestern, säger Jimmy Bourelius, som också spelar i Laxå Blåsorkester.

Trivselorkestern spelar denna torsdagskväll igenom ett par låtar och alla börjar fundera på vilka stycken som ska vara med på orkesterns första framträdande.

Premiärkonserten äger rum den 23 maj i Casselgården.

Mer läsning