Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Luciatåg och hederspriser

Laxå Lucia började sitt tåg på Edegården och i Skagershults kyrka i Hasselfors. Därefter fortsatte tåget till torget i Laxå där många pristagare uppmärksammades av kommunen.

Annons
Laxå Lucia på Edegården i Hasselfors från vänster: Matilda Lundin, Kajsa Möörk, Elin Nilsson, Evelina Päiväniemi (Lucia), Alicia Rågfeldt, Julia Brännström, Josefine Höög, Linus Johansson och Adam Magnusson

Se videoklippet från Edegården. Klicka på bilden ovan.

Margareta Jinnestrand från Laxå ridklubb var på torget med ponnyridning för barn. Hon har medverkat under många år och brukar vara på plats när kommunen har olika arrangemang. Nu fick hon ta emot kommunens ledarstipendium för att hon ställer upp och lägger ner stor tid för att barn, ungdomar samt funktionshindrade får möjlighet att rida.

– Det känns väldigt roligt att bli uppskattad och det här blir man ännu mer sporrad av. Ridklubben ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det är många som jag vill dela detta med, säger Margareta Jinnestrand.

Hon jobbar med ungdomar ideellt men också i kyrkan där hon till vardags arbetar. År 2000 fick Margareta Lions ledarstipendium.

Flera hederspriserElina Kilsberger är bara 16 år och tog ett silver när hon tävlade för Tiveds IF i SM i Edsbyn. Elina tävlar i damer compound elit i jaktbågskytte och pluggar på teknikprogrammet i Hallberg

– Det är kul att få hederspris och jag tycker att bågskytte är kul. Jag tränar två gånger i veckan, en timme.

Elin Hellbeck är också med i Tiveds IF och tävlar i klassisk elit. Hon fick hederspris även förra året när hon tog brons. Nu för ett guld.

– Roligt att klubben håller sig framme och att det är tjejerna som står för de bästa resultaten, säger hon.

Patrik Ydrefalk blev den tredje hederspristagaren med ett SM guld i supernationella, stora klassen för tvåhjulsdrivna bilar. Patrik tävlar för Laxå motorklubb.

– Det här är roligt. Jag fick ju pris förra året med då jag tog SM brons.

Årets företagare 2011, Colorama i Laxå, med Peter Efraimsson och Johan Fagerlund korades också och vinnarna i Håll Laxå i rörelse presenterades innan luciafirandet var slut.

Mer läsning